Nintendo Switch 2 naj bi bil zamaknjen v 2025

Začetek leta 2024 za trenutno generacijo konzol ni bil preveč vzpodbuden in glede na vse govorice in potrjene finančne napovedi bomo letos gledali v manjšo sušo tistih res velikih ekskluziv. Najprej je Sony potrdil, da letos za PlayStation 5 ni za pričakovati kakšnih res velikih naslovov, ki jih trenutno delajo njihovi največji lastni razvijalci, Microsoft pa je veliko prahu dvignil z najavo, da bomo kmalu nekatere Xbox ekskluzive ugledali tudi na drugih konzolah.

Tole sušo bi lahko zdaj prav dobro izkoristil Nintendo, ki naj bi letos splavil konzolo Nintendo Switch 2, a ločena poročila iz strani VGC-ja, Eurogamerja in Bloomberga zdaj pravijo, da naj bi Japonci nekaterim založnikom zaupali, da bo Switch 2 zamudil izid v 2023 in ga zdaj lahko pričakujemo šele nekje marca 2025, a zna se zgoditi, da se konzola pojavi na trgu še malce kasneje.

Originalni Nintendo Switch je zdaj star že 7 let in čeprav je strojno drobovje konzole presenetljivo dobro prestalo test časa, imajo dandanes več mišic od Switcha tudi telefoni srednjega cenovnega ranga, tako da je že zdavnaj prišel čas za nadgradnjo strojne zmogljivosti. Nintendovi lastni večji razvijalci verjetno že dolgo delajo na igrah, ki bodo izšle ekskluzivno za Switch 2, tako da bo originalni Switch letos kasiral raznorazne predelave in manjše naslove.

Nintendo je za letos napovedal predelavi Paper Mario: The Thousand-Year Door in Luigi’s Mansion 2 HD, od originalnih idej pa največ obeta igra Princess Peach: Showtime!, ki izide 22. marca. Že dolgo se sicer govoriči, da naj bi japonski založnik še ta mesec priredil novo predstavitev Nintendo Direct in morda na njej dobimo vpogled še v kakšno svežo, še nenapovedano predelavo: držimo fige, da nadaljujejo tradicijo in igro The Legend of Zelda: The Wind Waker predelajo tudi za Switcha.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime