Prihaja nova Batman: Arkham igra, a samo za VR

Za našim nočnim junakom, ki ima nenormalno obsesijo z votlinami in netopirji, je nekaj težkih let. Na filmskem področju gre sicer Batmanu dobro, saj je v razvoju kar nekaj ambicioznih projektov. Težave so se pojavile na igričarskem področju, saj smo zadnjo res dobro igro dobili leta 2015, ko je izšel Batman: Arkham Knight, nakar so šle stvari strmo navzdol. Leta 2022 je izšla igra Gotham Knights, ki nas je postavila v vlogo Batmanovih pomočnikov, nakar smo letos dobili uradno nadaljevanje Arkham vesolja Suicide Squad: Kill the Justice League, ki pa se je pri igralcih odrezal še bolj klavrno kot pa Gotham Knights.

Založnik Warner Bros. se sicer ne vda zlahka, zato je pred kratkim napovedal novo poglavje Arkham pripovedi, a tudi to ni tisto po čemer igralci vzklikajo zadnje desetletje. Batman: Arkham Shadow je namreč VR naslov, ki bo izšel le in samo za napravo Meta Quest 3.

Batman se je sicer v VR vode enkrat že odpravil in sicer leta 2016, ko smo dobili igro Batman: Arkham VR, ki ni bila slaba, igrali pa smo jo lahko tako na konzoli PlayStation 4, kot tudi PC-ju. Žal bo očitno Arkham Shadow zavezan samo prenosni napravi Meta Quest 3, kar ji bo že takoj od začetka pristriglo peruti glede grafične podobe, ki bi jo lahko bolj izkoristil kakšen sistem tipa PS VR2.

Za Arkham Shadow smo zaenkrat dobili samo lep izgledajoč dražilnik, ki v enem kadru pokaže nenormalno veliko podgan. To bi znalo pomeniti, da se bomo v tej igri borili proti zlobcu Otisu Flanneganu, ki si je zaradi svojega nadzora nad podganami nataknil ime Ratcatcher in smo ga nazadnje videli v igri Batman: Arkham Knight, tam pa je doživel svoj neslavni konec, a morda je po kakšnem čudežu zopet oživel.

Batman: Arkham Shadow izide pozno v 2024, večja predstavitev pa nas čaka 7. junija, ko se bo odvil festival Summer Game Fest.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime