Tule je prva uradna slika novega Supermana

Najmočnejši junak DC-jeve zgodovine Superman ima bogat življenjepis tako v stripih, kot tudi v filmih, a zdi se, da ga ustvarjalci filmskih in igričarskih izdelkov neradi postavljajo v glavno vlogo. Tip je preprosto premočan, glavna privlačnost superjunakov pa je njihova ranljivost zaradi katere se mu nasproti zna postaviti cela vrsta takšnih in drugačnih malopridnežev. Niti ni čudno potem, da nikoli nismo dobili kakšne Superman igre, ki bi se lahko primerjala s serijo Spider-Manovih ali pa Batmanovih pustolovščin, suša pa je začela vladati tudi na filmskem področju, saj je Superman svoj zadnji film dobil leta 2013, ko se je rodil Jekleni mož, od takrat pa se je pojavil samo še v dveh filmih, kjer pa ni igral edine glavne vloge: leta 2016 v Batman proti Supermanu: Zora pravice ter leto kasneje v filmu Liga pravičnih.

Filmski DC univerzum je na splošno zabredel v krizo slabo ocenjenih izdelkov, zato se je Warner Bros. odločil vse skupaj resetirati in začeti zgodbe pripovedovati na novo. Na čelo franšize sta bila postavljena James Gunn in Peter Safran, možaka pa sta začrtala novo ero DC-jevih superherojskih filmov in serij, ta pa se bo imenovala Chapter 1: Gods and Monsters, prvi večji izdelek v tej novi dobi pa bo svež Superman, ki je včeraj izdal svojo prvo uradno sliko.

Post by @jamesgunn
View on Threads

Gunn jo je podelil preko omrežja Threads, zraven pa je gledalce le opozoril, da naj se pripravijo na premiero filma, ki se bo zgodila 11. julija 2025.

Navdušenci nad DC-jem so že začeli z zgodnjo analizo slike, ki kaže Supermana pri natikanju škornja, medtem pa se zadaj dogaja kaos, ki ga sproža neznana vijolično obarvana krogla. Jekleni mož je očitno ravno prišel iz neke bitke, saj ima kostum malce zamazan in morda nam slika nakazuje, da ta superjunak ne more nikoli počivati, saj mestu Metropolis vedno grozi neka nova nevarnost.

Na prvi pogled se zdi, kot da na kavču sedi igralec Henry Cavill, ki je vlogo Supermana zapolnil v njegovih zadnjih treh filmih, a podobnost je zgolj naključna. Gledamo namreč v 10 let mlajšega igralca Davida Corensweta, ki bo slavne modre pajkice oblekel prvič in jih bo nosil tudi skozi bodoče izdelke prenovljenega DC-jevega univerzuma.

Na premiero novega Supermana bomo resda morali počakati še dobro leto, a prenovljeni DCU bo svoje življenje uradno začel že letos in to preko animirane serije Creature Commandos, ki jo bomo lahko spremljali preko servisa HBO Max, ta pa bo kmalu pri nas dobil novo ime in ceno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime