Rockstar naj bi končno igro Red Dead Redemption predelal tudi za PC

Bomo res po 14 letih končno dobili predelavo kavbojščine Red Dead Redemption za PC? Vsi znaki kažejo, da se bo to res zgodilo in če nam Sony na prihajajoči konferenci PlayStation Showcase napove še predelavo igre Bloodborne, potem bomo v kratkem času prelomili prekletstvo dveh iger, ki ju čakamo na PC-ju že skoraj desetletje, a ju zaradi neznanih razlogov založniki nikakor nočejo predelati.

Od tega dvojca je bolj bizaren Red Dead Redemption, ki se je sprva rodil leta 2010 in to v eri konzol PlayStation 3 in Xbox 360, igralci pa so že takrat Rockstar začeli pozivati, da stvar pripelje tudi na PC. Predelavo smo nato lani avgusta res dobili, a razvijalec je PC-jašem zopet pokazal sredinec in stvar obnovil zgolj za konzole prejšnje in trenutne generacije, medtem ko so računalničarji ostali praznih rok.

Tisti bolj pogumni so se nato lotili igranja na emulatorjih, saj je Red Dead Redemption prispel tudi na konzolo Nintendo Switch, emulatorja Yuzu (RIP) in Ryujinx pa sta stvar lahko brez večjih težav poganjala kmalu po izidu na novih konzolah. Tisti bolj potrpežljivi so medtem še naprej čakali in upali, da Rockstar kmalu sreča pamet in glede na posodobitev uradne strani Rockstarja se je to zdaj vendarle zgodilo.

Slavni kopač po datotekah in spletnih straneh Tez2 je namreč na uradni strani zaganjalnika iger Rockstar Launcher v kodi odkril nov zapis, kjer je specifično omenjena nova izdaja igre na PC-ju. Igralci bodo dobili dostop do raziskovanje zgodbe bandita Johna Marstona, zraven pa bo dodana tudi razširitev Undead Nightmare, ki v svet kavbojev in puščavskega peska pripelje zombije in to preko presenetljivo zabavne kampanje.

Rockstar sicer uradno ni najavil ničesar, a glede na to, da je stvar prispela na njihovo stran, napoved predelave morda ni več tako daleč stran. To bi morda znalo nakazati, da se je razvijalcu malce ogrelo srce do PC platforme in da znajo njihove bodoče igre istočasno iziti tako na konzolah, kot tudi PC-ju. Njihov naslednji projekt, težko pričakovani GTA 6, je namreč zaenkrat napovedan samo za konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X, PC verzija pa bi, tako kot praktično vsi njihovi projekti, prišla kakšno leto kasneje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime