God of War Ragnarök uradno napovedan za PC

Potrpežljivi PC igralci, ki leta čakate na predelave Sonyjevih PlayStation ekskluziv, boste še letos v zrak dvignili vrčke piva, saj je bila včeraj napovedana predelava igre God of War Ragnarök.

PC igralci boste tako poslednjo avanturo Kratosa doživeli z dvoletno zamudo, kar je precej manjši razpon kot pri originalu, ki je na konzoli PlayStation 4 izšel v 2018, na računalnike pa je nato prispel 4 leta kasneje. Čas predelav se krajša, a zdaj so tudi malce drugačni časi, ki so spremenili Sonyjevo strategijo iger – čeprav se je ta zavezal, da bodo enoigralske ekskluzive še vedno najprej prispele na njihovo konzolo in se šele kasneje pojavile na PC-ju.

PC predelava s sabo prinaša odklenjene sličice na sekundo, podporo tehnologijam DLSS 3.7, FSR 3.1 in Xess 1.3, prikazana slika pa bo prilagojena razmerjem stranic ultra širokih monitorjev. Čeprav zgornji napovednik tega sicer ne omeni, lahko pričakujemo tudi dobro podporo PlayStation kontrolerju DualSense, saj se je Sony nedavno zavezal, da bo poskušal na PC-ju čim bolje poustvariti tisto izkušnjo, ki jo dobimo ob igranju na konzoli.

Skladno s tem bo za igranje potrebno ustvariti in se prijaviti v PlayStation račun, kar je bila sprememba, ki je pri igri Helldivers 2 spočela cel vihar pritožb in čeprav je Sony od tam nato to zahtevo odstranil, nad njo ni obupal in po novem bo treba za vse bodoče takšne predelave opraviti še prijavo v dodaten račun. K sreči je Slovenija med tistimi državami, ki podpira Sonyjev servis, a vse države na svetu nimajo te sreče in pri njih God of War Ragnarök preprosto ne bo moč kupiti.

PC izdaja bo vsebovala tudi brezplačni dodatek Valhalla, ki je na konzoli PlayStation 5 izšel naknadno, a se je presenetljivo dobro odrezal, saj je tole privlačen roguelike igralni način, ki v sebi vsebuje tudi nekaj štorije in predstavi nekakšen zaključek Kratosove sage.

God of War Ragnarök na PC-ju izide 19. septembra, v trgovinah Steam in Epic Games bo zanj treba odšteti 60 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime