2K bo naslednji mesec razkril novo igro iz ene od “njihovih priljubljenih franšiz”

Junij je zdaj že praktično izza naslednjega ovinka in vsi večji založniki se pridno pripravljajo za razkritja nekaterih svojih naslovov, za katere smo morebiti že prej dobili uradne najave in napovednike, čaka pa nas tudi nekaj presenečenj.

Eno od teh nam bo serviral založnik 2K. Vsaj tako pravi uradni X račun zdaj že tradicionalnega festivala Summer Game Fest, saj je ta najavil, da bo 2K predstavil novo igro iz ene od svojih največjih in najbolj priljubljenih franšiz. Tej izjavi je brž sledilo špekuliranje glede tega, kaj naj bi ta igra bila in o kateri franšizi je sploh govora.

Osebno bi na stavnicah svoj denar vložil v razkritje novega dela franšize Borderlands. 2K in njegovo starševsko podjetje Take-Two sta namreč nedavno kupila razvijalca Gearbox in sta zraven dobila tudi pravice do licence Borderlands. Od izida tretjega dela te franšize zdaj mineva že 5 let in čeprav je Gearbox vmes spočel samostojni ločen del Tiny Tina’s Wonderlands, verjetno na tem naslovu ni delala cela ekipa, saj bi ta morala vmes biti zaposlena s kodiranjem igre Borderlands 4. Hkrati moramo v obzir vzeti dejstvo, da avgusta v kina prihaja film Borderlands in zatorej bi bilo logično, da bi založnik nekako istočasno začel delati tudi na promociji naslednje igre – kdo ve, morda ta celo izide potem že enkrat v jeseni.

2K si lasti tudi nekatere druge licence, ki že dolgo počivajo in na internetu že leta sprožajo govorice o novem prihajajočem poglavju. Serija BioShock je na hladnem že od leta 2013 in 2K je v 2019 potrdil, da je bil nov del odobren in da tega programira svež studio Cloud Chambers. Nakar smo dobili govorice, da nas bo prihajajoča avantura vrnila v leto 1960 in nas postavila na Antarktiko, a nič od tega še ni bilo potrjenega uradno.

Na koncu je tu še franšiza Mafia, ki je svoj zadnji del dobila leta 2016, nakar nam je razvijalec Hangar 13 v letu 2020 zaigral na strune nostalgičnih spominov s predelavo prvega dela. Pri tej nalogi se je tako dobro obnesel, da je v 2022 najavil delo na povsem svežem delu in morda je zdaj ta napredoval do te točke, da nas čaka prvi napovednik.

Karkoli že je ta skrivnostni naslov, nanj ne bomo čakali tako dolgo, saj bo uradno razkrit že 7. junija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime