Domov Blog

Slovenska igra SimPocalypse v torek zapušča Early Access in na Steam prihaja v končni verziji

1
SimPocalypse

O slovenski igri SimPocalypse smo že pisali decembra lani, od takrat pa je preteklo dovolj vode, da je razvijalec Gamex Games razvoj pripeljal do končne verzije 1.0.

Igro smo namreč do sedaj lahko preigravali samo v načinu Zgodnjega dostopa, ki je bil sicer igralen, a zagotovo so nekateri čakali na zaključek razvoja, ki bo tekel bolje in bo vseboval manj hroščev.

SimPocalypse raziskuje žanr post-apokaliptičnih simulacij, kjer je poudarek predvsem na preživetju. Vendar pa tokrat ne boste samo preiskovali porušenih radiacijskih barak ter za opijali z vodko kot v kakšnem Stalkerju, saj je vaš namen civilizacijo zopet postaviti na noge in ne samo oskrba lastne riti. Tako vas čaka veliko grajenja, raziskovanja tehnologij in trgovanja, vse to pa boste počeli preko klikanja na uporabniški vmesnik.

Nekaj akcije nas vseeno čaka, saj bo včasih treba sesti v tank ter se iz izometričnega pogleda zapoditi nad nasprotnika. Treba bo poskrbeti za svoje delavce, saj se ta post-apokaliptična hišica iz kart hitro lahko začne rušiti, če pod njo ne najdemo pridnih inežnirjev, hišnikov in vojakov.

SimPocalypse izide 11. maja, na Steamu si lahko svojo kopijo pridobite za dobrih 8 €.

A Quiet Place 2 dobil še zadnji napovednik pred izidom

0
A Quiet Place

Grozljivka A Quiet Place je leta 2018 navdušila vse po svetu, saj je nosila enostavno zgodbo, ki pa nas je držala pričvrščene na stole vse do konca. Seveda se je hitro začelo delati na nadaljevanju, ki bi po vseh pravilih moralo iziti že marca 2020, a ravno takrat se je svet zavil v karantenske ukrepe, ki šele zdaj, več kot leto kasneje, počasi popuščajo.

A Quiet Place 2 si je res takrat za svoj izid izbral enega najbolj nerečnih datumov, saj je založnik Paramount Pictures vložil ogromne količine denarja v promocijo, 8. marca pa je bila v New Yorku celo pripravljena premiera za izbrane kritike, ki so film v svojih recenzijah močno pohvalili. Žal pa je moral biti nato končni izid odpovedan, tako da je šel ves ta proračun praktično v nič.

Pred kamere se zopet vrača John Krasinski, ki bo poskrbel tudi za režijo. Nadaljevanje nam bo pokazalo nekaj predzgodbe in končno bomo videli, kako so zvočno občutljivi nezemljani sploh prišli med nas in poskrbeli za apokalipso. Vendar ne bo vse ostalo samo v preteklosti, saj se bomo preselili tudi v spremljanje nadaljevanje zgodbe, v kateri bo Emily Blunt s svojim pomladkom poskušala zopet priti v civilizacijo.

Film pride v kina 28. maja, žal pa so slovenski kinematografi še vedno zaprti. Založnik je sicer povedal, da bo A Quiet Place Part II prišel tudi na njihov lastni pretočni servis Paramount+ in sicer 45 dni po premieri v kinih.

Epic podarja igro Pine – zanimivo avanturo v odprtem svetu

0
epic games

Založnik Epic Games nadaljuje svojo tradicijo podeljavanja brezplačnih iger in tokrat je produkt njihove darežljivosti igra Pine.

Gre za 2 leti star naslov v katerem spremljamo heroja z imenom Hue, ki bo moral raziskati širni svet Albamara, tega pa poseljujejo razna plemena, prebivalci in inteligentna bitja, ki nam lahko pomagajo ali pa so naš nasprotnik. Čaka nas 6 različnih okolic, vsaka pa bo imela svoj unikaten izgled. Nabiramo lahko opremo, čvekamo z drugimi ter buljimo v prisrčno grafično podobo, ki nosi lepo glasbeno spremljavo.

Igra ima na Steamu sicer oceno Mixed. Recenzije tam pravijo, da ima Pine dobre ideje, a je izjemno počasna igra, ki vsebuje med sabo preveč identična plemena. Spet drugi pravijo, da so se med igranjem zabavali in če k temu prištejete ceno 0 €, potem dobite izdelek, ki se ga vsaj splača aktivirati. To lahko naredite preko naslednje povezave.

Pine bo brezplačen do 13. maja, nato pa bo ponudba zamenjana in na vrsto pride epizodna avantura The Lion’s Song, ki spremlja skupino avstrijskih znanstvenikov.

Jake Paul si je v soočenju z boksarjem Floydom Mayweatherjem prislužil črno oko

0
jake paul

Včeraj sta na oder v Hard Rock Stadium stopila YouTuber Logan Paul in profesionalni boksar Floyd Mayweather in tako se je zgodilo njuno prvo javno soočenje, ki je služilo kot nekakšen napovednik dvoboja, ki se bo odvil 6. junija v Miamiju.

Šlo je za besedni dvoboj, ki pa je bil bolj kot sramota. Loganu žaljivke ne gredo najbolje od rok, tako da je boksarja zmerjal na odru zaradi odvezanih vezalk in podobnih traparij. Skratka, konferenca ni bila kaj posebnega, a vse to se je spremenilo, ko je Floyd Mayweather stopil pod oder in naletel na Loganovega gobčnega brata Jakata.

Slednji je stopil pred bivšega prvaka in ga začel izzivati. Floyd je namreč pred tem oba brata označil za lažna boksarja in se ponudil, da se bo proti obema boril v isti noči. To očitno mlajšemu Paulu ni bilo všeč zato je začel jezikati in nenadoma izmaknil boksarju kapo ter poskušal zbežati. Nato se je začelo masovno prerivanje in zaradi gneče je bolj težko ugotoviti, kdo je koga udaril – če je bil sploh kje sprožen kakšen udarec.

Še en kasnejši posnetek kaže posledice obračuna. Vidimo lahko močno razburjenega Floyda, ki je enemu od bratu zagrozil s smrtjo, nato pa ga je njegovo osebje pospremilo iz lokacije.

Jake je kasneje na svojem Instagramu zapisal, da mu je eden od Floydovih varnostnikov zadal črno oko, začel pa je tudi promovirati slogan “gotcha hat”, saj si je slogan vtetoviral na nogo, v svoji trgovini pa je začel prodajati kape z napisom za 25 dolarjev.

Na koncu je vse skupaj še komentiral Conor McGregor, ki je vse skupaj označil za sramotno in žalostno.

Stranger Things dobil dražilnik za 4. sezono

0
Stranger Things

Oboževalci serije Stranger Things čakata na novo sezono že več kot dve leti in zdi se, da gre vaše čakanje počasi proti koncu. Netflix je namreč za to svojo uspešnico včeraj na splet poslal prvi dražilnik 4. sezone, ki naj bi bila najbolj temačna do sedaj.

Kratki dražilnik sicer ne pove veliko. Vidimo lahko hladne hodnike in sobe Hawkins laboratorija, v njem pa se igra nekaj otrok. Zabavo nato zmoti srhljivi “Papa”, ki skupino preseneti z izjavo, da ima za njih nekaj posebnega. Kamera se nato zavrti na vrata s številko 11, kar je seveda soba znane protagonistke Eleven, ki jo igra Millie Bobby Brown.

Nova sezona je dobila nekaj ovir, saj jo je zadela koronavirus kriza. Poleg tega se serija sooča s še enim problemom, saj so v glavnih vlogah nastopali najstniki, ki rastejo kot plevel. Finn Wolfhard denimo, ki se ga spomnimo kot očalastega Mika, je danes star že 18 let, enako se je zgodilo tudi z ostalimi igralci. Zato se sumi, da bo nova sezona štorijalno skočila nekaj let vnaprej, saj bo drugače razlika v starosti preveč očitna.

Igralec Finn Wolfhard je v intervjuju za CBC Listen povedal, da bo nova sezona precej temačnejša od prejšnjih. Enako je potrdil tudi igralec Joe Keery, ki v seriji igra Steva Harringtona – v intervjuju je povedal, da bo četrta sezona bolj strašljiva od prejšnjih.

Oboževalci upajo, da bo četrta sezona izšla še letos. Netflix o datumu molči, a morda nas kmalu presenetijo. Pod opisom YouTube videa je namreč zapisano 002/004, kar pomeni, da nas čakata še dva dražilnika in morda bo eden od teh vseboval vsaj leto izida.

Ubisoft napovedal F2P igro The Division: Heartland

0
the division

Založnik Ubisoft noče obupati nad svojo večigralsko serijo The Division, pa čeprav se ta bori s kritikami že od svojega prvega dela. Še posebej nadaljevanje in njegova razširitev sta Warlords of New York sta nase privabila srd igričarjev in rekordno nižanje Metacritic ocene, vendar pa je Ubisoft nedavno napovedal, da bo The Division 2 še dolgo dobival spremembe in posodobitve.

V skladu s tem so napovedali nov naslov The Division: Heartland, ki bo povsem samostojna in brezplačna igra. Na njej bo delal veteranski studio Red Storm, ki je v svetu Toma Clancyja razvil že cel kup iger iz različnih žanrov.

O Heartland je znanega zelo malo, saj je Ubisoft zaenkrat samo zapisal, da bo tole sveža izkušnja in da ni potrebno poznavanje prejšnjih delov. O kakšnih napovednikih še ni govora, dobili smo samo sliko, ki s svojim vodnim stolpom obljublja gozdnato, bolj ruralno izkušnjo, kar bo velika sprememba glede na pretekla The Division naslova, ki sta se odvijala v večjih mestih.

The Division: Heartland bo izšel enkrat med letoma 2021 in 2022, zainteresirani pa se lahko prijavite na zgodnje testiranje. Zanimivo bo videti, kako se bo ta igra odrezala na trgu F2P streljačin, ki danes vsebuje ostro konkurenco v obliki iger Call of Duty: Warzone in Fortnite. Ubisoft se je na ta trg že enkrat poskušal prebiti s svojo igro Hyper Scape, ki pa je kmalu po izidu postala povsem pozabljena.

Nintendo poroča o rekordnem finančnem letu

0
nintendo

Leto 2020 je bila za proizvajalce zabavne elektronike naravnost neverjetno. Sony in Microsoft še danes ne moreta dohitevati ponudbe in konzole PlayStation 5 in Xbox Series X izginjajo iz trgovskih polic tako hitro kot jih lahko dostavijo, slabo pa ne gre niti Nintendu z njihovo nekoliko starejšo konzolo Switch.

Japonski gigant je včeraj izdal novo finančno poročilo, notri pa lahko najdemo nekaj sila zanimivih informacij. Leto 2020 je pri Nintendu pripeljalo do rekordnega, 6 milijard dolarskega dobička iz poslovanja ter drugega najboljšega rezultata v prodaji, saj so so zaslužili 16,1 milijarde dolarjev, kar je le malo manj od leta 2019, ko je v blagajne nakapalo 16,8 milijarde dolarjev.

nintendo switch

Vse to pomeni, da se konzolo Nintendo Switch prodajajo kot za med. V obtok so spravili 84,6 milijonov Switchev – 28,8 milijona se jih je prodalo samo v letu 2020. V to številko sta všteta oba modela, torej klasični Switch in ročna verzija Switch Lite, ki predstavlja več kot polovico prodaje.

Do sedaj so prodali preko 587 milijonov iger, veliko pa je k tej številki pripomogel igričarski hit Animal Crossing: New Horizon, ki je v samo enem letu prodal 32,6 milijona kopij. Pri tem so mu pomagale še druge igre kot so Super Smash Bro. Ultimate, Zelda: Breath of the Wild, Pokemon Sword and Shield ter Super Mario Odyssey – vsaka od teh je prodala več kot 20 milijonov izvodov. Na vrhu se še vedno nahaja Mario Kart 8 Deluxe, ki je do sedaj prodal 35,4 milijona kopij igre.

Nintendo je našel uspeh tudi pri bolj originalnih idejah, saj se je denimo njihova zabavna fitnes naprava Ring Fit do sedaj razprodala v več kot 10 milijonov primerkih.

Založnik sicer predvideva, da se bojo njihovi finančni rezultati v prihajajočem letu nekoliko umirili, saj globalna koronavirus kriza počasi popušča, tako da se zna tudi prodaja počasi umiriti. A Switch je zaenkrat na poti, da postane njihova najbolje prodajana sobna konzola, saj samo še malo zaostaja za Wii-jem, ki v svojem obstoju razposlal 101 milijonov izvodov.

20 let stari Baldur’s Gate: Dark Alliance dobiva predelavo, izide pa že danes

0
Dark Alliance

Baldur’s Gate: Dark Alliance danes praznuje svoje 20. leto obstoja in čeprav ta RPG ni nikoli bil tako slaven kot prva dva dela Baldur’s Gatea, je vseeno nabral dovolj privržencev, da igralci danes na nanj gledajo z lepimi spomini.

Dark Alliance je bila za razliko od Baldur’s Gatea akcijski RPG, ki je bil precej podoben Diablo. Poanta ni bila na pogovarjanju in reševanju zanimivih nalog, ampak na hitrem boju, akcijskih sekvencah in nabiranju nove opreme. Igra je bila dovolj uspešna, da je kasneje izrodila še eno nadaljevanje, trenutno pa je v razvoju tudi povsem nov del.

Original je 20 let nazaj izdal založnik Interplay, ki je bil v devetdesetih dom vseh večjih RPG franšiz ter velikih igričarskih talentov. Pod okriljem tega založnika so izšle legendarne franšize tipa Fallout, Baldur’s Gate in Planescape Torment, žal pa je založnik kasneje naletel na težke čase in leta 2006 bankrotiral. Razprodal je skoraj vse svoje licence in se tako nekako toliko izkopal iz luknje, tako da obstaja še danes.

Založnik je danes povsem drugačen od svojih zlatih dni, a vseeno so včeraj uradno napovedali predelavo igre Baldur’s Gate: Dark Alliance. Predelavo lahko tukaj damo pod narekovaje, saj so očitno samo poskrbeli za višjo ločljivost, medtem ko je vse ostalo isto. A vseeno projekt obstaja in bo danes izšel za konzole PlayStation 4 in 5, Xbox One in Series X ter Nintendo Switch, medtem ko bosta kasneje izšli še verziji za PC in telefone. Žal najavo malce kazi cena, saj je ta kar 29,99 €, to pa je povsem predrago za tako šibko predelavo.

Billie Eilish podrla nov rekord na Instagramu

0
billie eilish

Pevka Billie Eilish je trenutno najbolj vroče ime spletnih časnikov, saj se je pred kratkim slikala za revijo Vogue in to v opravi, ki za dekle, ki se najraje oblači v dolge preproste puloverje, nekoliko nenavadno.

A Billie se je oprave v bistvu domislila sama, saj je želela pokazati, da se nihče ne bi smel sramovati svojega telesa in da bi se morali vsi oblačiti tako, kot se jim tudi zahoče.

Slike so prispele na Instagram in hitro začele nizati milijone všečkov. Naslovna slika iz revije je celo podrla rekord Instagrama, saj je to postala slika, ki je najhitreje do sedaj nabrala milijon srčkov. Za rekordni podvig je kreacija potrebovala vsega 6 minut, trenutno pa slika drži preko 16 milijonov všečkov.

To ni njen edini vidnejši doprinos Instagram lestvicam. Marca je pevka razkrila svoje nove svetle lase, ta slika pa je do sedaj nabrala 22,8 milijona srčkov, kar je postavi na tretje mesto najbolj popularnih fotografij tega družabnega omrežja, s svojo sliko korzeta pa je zavzela tudi četrto mesto – ta slika je nabrala 21,2 milijona srčkov. Mimogrede, nekdo je pevko primerjal z igralcem Cillianom Murphyjem in zdaj mi ta primerjava ne gre iz glave.

Seveda vas zdaj zanima kateri sliki sta na lestvici najbolj popularnih Instagram slik na prvih dveh mestih in mi smo tu, da vam ustrežemo.

Na drugem mestu je z 24,3 milijoni všečki raper xxxtentacion, ki je zadnjo sliko objavil tik pred smrtjo.

Prvo mesto pa vas bo zagotovo presenetilo, saj na njem ne stoji nobena slavna oseba, ampak samo eno preprosto jajce. Leta 2019 je bil ustvarjen račun world_record_egg, ki si je zastavil preprosto nalogo: nabrati največ všečkov v zgodovini Instagrama. To mu je tudi uspelo in res dvomimo, da bo kdaj njegov dosežek porušen, saj je slika nabrala čez 55 milijonov všečkov, kar je več kot drugo in tretje mesto skupaj.

Fortnite dobil novo optimizacijo, ki omogoča igranje na šibkih PC sistemih

0
fortnite

Razvijalec Epic Games poskuša svojo igro Fortnite pripeljati na prav vse sisteme in igranje omogočiti tudi vsem tistim, ki v svojih računalnikih nosite šibko strojno opremo. Bazo igralcev vsekakor potrebujejo, saj se trenutno vlačijo po sodiščih z Applom, Fortnite pa je med tem odsoten iz iPhone naprav, kar se zagotovo pozna pri zaslužku.

Tako so v igro zdaj vpeljali nov optimizacijski način “Performance Mode”, ki je zaenkrat v alfa testiranju. Nov grafični način lahko izberete v nastavitvah igre, ob izbiri pa bo grafična podoba znižana na minimum, kar bo pošteno zvišalo število sličic na sekundo.

fortnite

Preskok v optimizaciji je res silovit, na kar nakazuje zgornja slika. Igro lahko zdaj poganjate tudi na sistemih, ki imajo integrirane grafične rešitve. V primeru Intel UHD Graphics 620 je optimizacija skoraj kar trikrat boljša in tako bodo tudi nedeljski igralci lahko izkusili čudovit občutek igranja pri 60 sličicah na sekundo.

Poleg tega lahko zdaj onemogočite prenos tekstur visoke ločljivosti, ki znašajo malce več kot 16 GB. Tako zdaj celotna igra na disku znaša vsega 18 GB, kar je super, če se borite z omejenim prostorom.

Pathfinder: Wrath of the Righteous dobil datum izida

0
pathfinder

Pathfinder: Kingmaker je bila dokaj uspešna RPG igra iz leta 2018, ki je skozi čas nabrala lepo število privržencev. Razvijalec Owlcat Games je nabral dovolj denarcev, da je leta 2019 najavil delo na nadaljevanju Pathfinder: Wrath of the Righteous, nato pa je preko Kickstarter kampanje hitro presegel vse zastavljene cilje in tako bo nadaljevanje bolj obsežno kot je bilo sprva zamišljeno.

Kickstarter podporniki se lahko v igranju že nekaj časa zabavajo, včeraj pa je špil stopil v drugo beta testiranje. Do sedaj so bila na voljo prva štiri poglavja, razvijalec pa je z novo posodobitvijo vpeljal igralni način Crusade. Ta bo zamenjal mehaniko upravljanja mesta iz predhodnika, saj bomo tokrat na demonsko zalego pošiljali križarske odprave, nadzorovali vojsko ter ukvarjali s poteznim bojem, kjer bomo pod nadzorom imeli veliko število vojakov.

Nova beta posodobitev je s sabo prinesla tudi dodatne naloge, sistem vremena in prenovljen uporabniški vmesnik, ki je bil do sedaj identičen tistemu iz Kingmakerja. Vendar pa je najbolj pomembna novost najava datuma izida. Razvijalec je v svoji Kickstarter kampanji datum izida postavil na poletje, a v resnici bo igra izšla septembra 2021. Zamuda tako ni preveč velika in vsak mesec razvojnega časa bo Owlcatu prišel hudo prav. Pathfinder: Kingmaker je bil namreč ob izidu izjemno hroščat in res upamo, da se to ne bo ponovilo tudi pri nadaljevanju.

Pathfinder: Wrath of the Righteous je zaenkrat napovedan samo za PC, a Owlcat namerava igro predelati tudi konzole.

Nintendo najavil igro Game Builder Garage, ki vam omogoča ustvarjanje prav svojih iger

0
Game Builder Garage

Nintendo je znan po temu, da rad na svojih konzolah ustvari unikatne in originalne igre, ki jih ne morete igrati nikjer drugje. A vsaj tokrat so pri iznajdbi originalne ideje malce zamudili saj se njihov novo oznanjeni projekt Game Builder Garage močno zgleduje po eni drugi ekskluzivi in sicer po igri Dreams, ki jo lahko igramo samo na PlayStation konzolah.

Igri si delita praktično enako idejo: igralcem dati možnost ustvarjanja iger na preprost in zabaven način, ki ne zahteva znanja iz programiranja. Dreams je bil v tem pogledu dokaj močno orodje in pri naši recenziji smo igri podelili visoko oceno, Game Builder Garage pa bo šel v malce bolj drugačno in družinsko prijazno smer.

Risankasti napovednik predstavi osnovo igranja, ki je v bistvu povezovanje bitij Nodon, vsako od njih pa omogoča svojo programersko funkcijo. Na preprostem polju lahko med sabo povezujete kontrole, predmete in določena dejanja, nato pa svojo ustvaritev tudi praktično preizkusite. Igra vam bo predstavila določene naloge, ki bodo pospremljene z dokumentacijo, tako da bo lahko vsak nekaj ustvaril, te stvaritve pa boste lahko naložili na splet in jih delili z drugimi igralci. Na voljo bo tudi način “Free Programming”, ki vam omogoča bolj napredno ustvarjanje.

Dobra novica je tudi to, da bo Game Builder Garage podpiral miške, kar bo vsekakor poenostavilo “programiranje”. Izid je napovedan za 11. junij.

Total War: Warhammer 3 dobil kratki dražilnik, večja predstavitev že naslednji teden

0
total war

Total War navdušenci ste nekaj časa nazaj v zrak metali svoje čelade, saj je razvijalec Creative Assembly končno uradno napovedal igro Total War: Warhammer 3. Napovednik je bil resda spektakularen, a v njem je bilo ništrc igranja, kar so goreči oboževalci najbolj pogrešali.

Vse to pa se bo kmalu spremenilo. Najprej se je na Redditu pojavila obsežna tema nekoga, ki se je nekako dokopal do vseh predčasno izpuščenih informacij, nato pa je še nekdo objavil prvo pravo sliko med igranjem. Creative Assembly je očitno vse to opazil, zato je še isti dan na splet poslal kratki dražilnik, ki pokaže nekaj sekund igranja, prav tako pa so napovedali datum bolj obsežne predstavitve, ki se bo odvila 13. maja.

Datum izida za igro še vedno ni bil čvrsto postavljen, a igra naj bi izšla enkrat pozno v 2021. Tista bolj obsežna predstavitev bo najbrž razkrila ravno to skrivnost, poleg tega pa se lahko veselimo tudi bolj podrobnih informacij glede igranja.

Disney razvil bolj realističen žaromeč, ki je videti presneto impresivno

1
star wars

Včeraj se je odvilo sveto praznovanje 4. maja, ki ga na koledarju vsak pravoverni oboževalec franšize Vojna zvezd. Praznik je obeležil tudi lstnik licence Disney, ki je na svoj pretočni servis poslal prvi del nove animirane serije The Bad Batch, zraven pa so poskrbeli tudi za razkritje prav posebnega presenečenja.

Že dolgo se je šušljalo, da podjetje dela na razvoju bolj realističnega žaromeča. Nekateri sanjači so upali, da je morda neusahljiva zaloga denarja Disneyja pripeljala do resnične svetlobne sablje, a to je seveda nemogoče, saj takšne tehnologije še nekaj časa ne bo na spregled.

Vendar pa je Disney vseeno razvil prepričljivo repliko, ki so jo včeraj v kratekm napovedniku tudi prikazali. Video je kratek in pokaže žensko, ki ji iz ročaja skoči žarek svetlobe in treba je reči, da je sablja videti presneto impresivno.

Sicer smo takšne igračke imeli že prej, a tisto so bili samo ročaji, ki so na sebi vsebovali plastičen tulec, ki je nato zažarel. Ta nov izdelek pa je videti precej bolj izpopolnjen, a Disney ni izdal kakšnih tehničnih podrobnosti. Vendar pa so nekateri že rešili uganko, saj naj bi se za magijo skrival precej preprost koncept. Namesto plastičnega tulca iz ročaja skočita dva prozorna traka iz plastike, ki se nato ovijeta okoli LED traka na sredini, na vrhu pa je kapica, ki dokonča izgled žaromeča. Zadeva je presneto prebrisana in dejansko deluje realistično, a vprašanje ostaja, koliko je zadeva vzdržljiva za morebitno sabljanje.

Ni še jasno, ali bodo lahko oboževalci lahko zadevo tudi kupili. Novi žaromeči se bodo pojavili v sklopu odprtja Star Wars: Galactic Starcruiserja – nove pridobitve Disney Worlda, ki bo zaživela enkrat v 2022.

Blizzard je v zadnjih treh letih izgubil skoraj 30 % svoje baze igralcev

0
blizzard

Razvijalec Blizzard je daleč od tistih časov, ko so bili med najbolj priljubljenimi imeni v igričarski industriji. Podjetje je v zadnjih dveh letih izgubilo nekaj pomembnih imen, prav tako se je zgodila reorganizacija, pri kateri je imel veliko besede njihov pokrovitelj Activision.

Tako je Blizzard v zadnjih dveh letih nizal eno kontroverzijo za drugo. Med njih sodijo masovna odpuščanja, cenzuriranje podpore Hongkongu, smešno slab BlizzCon ter ukinitev e-športne scene v Heroes of the Storm. K temu lahko dodate še traparije založnika Activisiona, ki je med vso to krizo odpuščal delavce ter višal plačo svojemu direktorju Bobbyju Koticku ter preusmeril vse svoje razvijalske ekipe v delanje nove Call of Duty vsebine.

blizzard

Activision-Blizzard je pred kratkim predstavil novo finančno poročilo za vse svoje investitorje in ti niso slabi. V prvem četrteltju je založnik zaslužil 2,2 milijardi dolarjev, kar je veliko več od zaslužka lani, ko so v enakem obdobju zaslužili 1,79 milijarde dolarjev. Največji zaslužkarji so bili Call of Duty, World of Warcraft in Candy Crush.

V finančnem poročilu je zapisano, da je novi dodatek Shadowlands za World of Warcraft pošteno pripomogel pri zaslužku, dobro pa je šlo tudi Hearthstonu. Založnik je tudi zadovoljen nad sprejemom predelave Diabla 2 Resurrected in da bo mobilni Diablo Immortal izšel še enkrat letos.

A vse vendarle niso dobre novice, saj je Blizzard začel pošteno izgubljati igralce. Spletna stran Massivelyop poroča, da je razvijalec od leta 2018 začel pešati pri svoji bazi igralcev. Na začetku leta 2018 se je v njihovih igrah mudilo 38 milijonov igralcev, v prvem četrtletju pa je ta številka padla na vsega 27 milijonov igralcev, kar je skoraj 29 % upad.

Te številke razvijalcu vsekakor ne morejo biti v ponos, a po drugi strani so tudi pričakovane. Blizzard je novo igro izdal daljnega leta 2016, ko je na splet prilezel Overwatch, od takrat pa samo še podpirajo razvoj že obstoječih naslovov. World of Warcraft ni več tisto kar je bil in konkurenca je zdaj na trgu neprimerljivo večja, tako da bo moral razvijalec s svojimi naslednjimi projekti res zadeti v polno, če si želi vrniti zaupanje svojih oboževalcev.

World of Warcraft: The Burning Crusade Classic naj bi izšel že 1. junija

0
world of warcraft

Oboževalci MMOja World of Warcraft naj bi že naslednji mesec dobili nov zalogaj droge, saj bodo že 1. junija zaživeli strežniki za World of Warcraft: The Burning Crusade Classic.

Vir to novice je Reddit tema, kjer so nekateri uporabniki predstavili sliko članka, ki naj bi se ponesreči pojavil na uradni Blizzard strani. Ni še potrjeno, ali so morda slike lažne ali prave, razvijalec Blizzard pa zaenkrat še molči in naj bi predstavljeni članek hitro umaknil iz svoje strani.

world of warcraft

The Burning Crusade Classic je zaenkrat v beta testiranju, tako da morda izid čez en mesec niti ni tako nora ideja.

Dodatek bo popeljal igralce iz klasične “vanilla” izkušnje v obdobje prve ekspanzije, ki je originalno izšla leta 2007 in takrat predstavila povsem novo ozemlje Outland ter raso Blood Elfov. Tisti, ki želite ostati na navadnih Classic strežnikih, boste lahko to storili brez problemov, drugim pa bo omogočen prenos lika na The Burning Crusade Classic razširitev. Za doplačilo boste lahko tudi klonirali svojega heroja in tako imeli eno verzijo na “vanilla” strežniku in drugo na The Burning Crusade Classicu.

Tale igra poustvari Batmana iz leta 1989 in je naravnost čudovita

0
batman

Današnji Batman filmi se precej razlikujejo od tistih, ki smo jih prejeli v devetdesetih. To ne pomeni, da so bili tisti zgodnji filmi zanič. Ravno nasprotno – Batman iz leta 1989 je še danes, 30 let kasneje, vreden ogleda, saj je na njem delal Tim Burton, ta pa je pod sebe zbral zvezdniško zasedbo igralcev, kot so Michael Keaton, Jack Nicholson, Kim Basinger in Robert Wuhl.

Burton je na filmu pustil svoj unikaten slog, ki ga od takrat Batman filmi niso več poustvarili in je stal zaprašen v kotu, dokler ga pred kratkim ni v roke dobil ustvarjalec Osmany Gomez. Ta se je podal v pogon Unreal Engine in rezultat njegovega dela je projekt I Am Batman – demo igra, ki poskuša poustvariti Burtonovo mojstrovino v igričarski obliki.

In Gomezu je uspelo. Kratki posnetek igranja razkrije temačne ulice mesta Gotham in nekatere scene so potegnjene neposredno iz filma. Vidimo tudi nekaj vožnje z Batmobilom ter gledamo v Batmana, ki ima na prsih velik rumeno-črn znak ter veliko počasnejše in realistično premikanje od tistega netopirja iz Arkham iger.

Žal pa je to samo demo in Osmany ga žal ne namerava spustiti v javnost, saj je bil projekt ustvarjen z namenom bogatenja njegovega življenjepisa. A morda se pri Warner Brosu. nekdo spomni, da bi bilo morda dobro iz tega koncepta narediti pravo igro. Sicer dvomimo v kaj takega, a zgodile so se že bolj čudne stvari.

Več slik iz igre lahko najdete na uradnem Instagram profilu.

Skyrim babica zdaj dobila čisto svojo modifikacijo

0
skyrim

Igralka Shirley Curry je že nekaj časa nazaj postala najnbolj prepoznavno ime Skyrim scene, saj gospa šteje že 84 let, a v njej gori neusahljiva žeja po Skyrim avanturah. Svoje igranje kaže na YouTubu in na svoj kanal je pridobila že skoraj milijon naročnikov. Ta številka je res ogromna, a Shirley je nedolgo nazaj razmišljala o koncu svoje kariere, saj njeni videi naberejo zelo malo ogledov, poleg tega pa se mora še ubadati z nesramnimi komentarji.

Vendar pa ni obupala in se je celo povezala s skupino ustvarjalcev, ki so po njej ustvarili novo modifikacijo Shirley. Zdaj lahko med svojim igranjem naletite na njen lik, ki ga lahko vpokličete kot spremljevalca, ki vam bo nato pomagal ob bojevanju.

V ustvarjanje njenega lika je šlo kar nekaj dela. Shirley se zanaša na mahanje z dvoročnim mečem in lahko uporabi tudi lok, med igranjem pa zna tudi izustiti kakšno pametno opazko. Razvijalec je namreč posnel zvočne vrstice, ki jih je prispevala sama Shirley, za njen lik pa so ustvarili tudi udobno kočo, ki med igranjem igralcu lahko služi tudi kot priročen dom.

Shirley je na svojem kanalu začela novo preigravanje s to modifikacijo in če vam je projekt zanimiv, si ga lahko snamete iz naslednje povezave – za igranje boste potrebovali nameščeno kopijo igre Skyrim Special Edition.

League of Legends se seli na Netflix – animirana serija dobila prvi dražilnik

0
league of legends

Pretočna platforma Netflix je v svoj topli objem sprejela še eno igričarsko licenco in to je tokrat huronsko popularna večigralska MOBA igra League of Legends.

Riot in Netflix sta oboževalcem pokazala prvi dražilnik za novo serijo Arcane, ki pa je dolg manj kot 20 sekund. Iz tako kratkega videa je težko delati neke pomembne zaključke, a vseeno lahko vidimo nekaj zanimivosti. V kadrih se pojavita sestri Jinx in Vi, ki se ne marata ravno preveč. Vi je kot nekakšen šerif mesta Piltover, medtem ko bi lahko Jinx označili za nekakšnega norca, ki mu zakon pomeni bore malo.

To sta samo 2 šampiona, medtem ko je League of Legends med svojim dolgim obstojem igralcem predstavil kar 150 različnih herojev, vsak od njih pa vsebuje svojo zgodovino, sovraštva in prijateljstva. Ustvarjalcem tako zagotovo ne bo kmalu zmanjkalo vsebine, a zanimivo bo bilo videti, koliko sezon načrtuje Riot.

Kratki dražilnik predstavi tudi grafični slog, ki mi je osebno veliko ljubši od tistega, v katerem je bila ustvarjena serija DOTA, ki jo te dni že lahko gledamo na Netflixu. Animacija je videti bolj napredna in višje kvalitete, tako da se zdi, da je Riot v svoj izdelek vložil več proračuna.

Za gledanje končnega izdelka bo treba še malce počakati, saj Arcane izide šele enkrat v jeseni.

May the Fourth Be With You! Nova Star Wars animirana serija The Bad Batch zdaj na voljo za ogled

0
vojna zvezd

Danes je 4. maj, kar pomeni, da se vsi oboževalci franšize Vojna zvezd oblačijo v rjave odeje, se pripravljajo za vnovični ogled filmov in pridno nalagajo igre, ki bi vsaj malce pričarala magični učinek Sile v njihova življenja.

Za praznovanje se je pripravil tudi Disney, ki je na svojo pretočno platformo Disney+ poslal prvi del nove animirane serije The Bad Batch. Gre za nadaljevanje serije The Clone Wars, zgodba pa sledi skupini kloniranih vojakov, ki smo jih spoznali v zadnji sezoni The Clone Warsa. Njihova enota se imenuje Clone Force 99 in po galaksiji bodo morali rešiti cel kup zanimivih zapletov. Dogajanje je postavljeno za tistimi iz filma Revenge of the Sith in leta pred Mandalorianom, notri pa nas čaka nekaj znancev, kot je denimo mlajša verzija bojevnice Fennec Shand iz The Mandaloriana.

Prvi del je že na voljo in je dolg kar 70 minut. Naslednjega pričakujemo 7. maja in bo krajši, vse skupaj pa bomo v eni sezoni dobili 16 epizod – zadnja od njih prispe 13. avgusta.

Žal je slaba novica to, da bo nova serija na voljo samo na pretočnem servisu Disney+, ki je nam Slovencem zaenkrat še nedostopen. Rešitev je zaenkrat tako samo v registraciji preko VPN-a ali pa se odpravite v kak piratski zaliv.