PewDiePie podpisal ekskluzivno pogodbo z YouTubom

Lansko leto se zaznamovale velike vojne med streamer platformami, saj je vsak od večjih igralcev želel nase navezati večja imena. Začelo se je, ko je Ninja za velike denarce (govori se o številkah med 20 in 30 milijoni dolarjev) svoje prenose preselil na Microsoftov servis Mixer, malce kasneje se mu je pridružil še Shroud. Potem smo videli še druge premike: za Twitch sta podpisala pogodbi DrLupo in timthetatman, na Facebook Gaming pa se je naselila znana pretepačica Ronda Rousey.

YouTube medtem ni delal večjih premikov, pa čeprav na njem že dolgo časa dela popularni PewDiePie, ki ima kot posameznik še vedno največ naročnikov na svetu. Kako da mu YouTube v vsem tem času še ni ponudil pogodbe ni znano, a morda je lastnik platforme čakal, da se popularni Šved malce umiri. PewDiePie je imel namreč precej burno preteklost: večkrat so ga ujeli pri rasističnih opazkah, znašel pa se je tudi pod plazom kritik, ko je terorist v nagovoru pred pokolom uporabil njegovo ime. Seveda ne smemo pozabiti tudi njegove vojne s kanalom T-Series, ki je bila večkrat na meji tistega sprejemljivega.

PewDiePie se tudi ni bal spregovoriti kakšne kritike na Googlov račun, ki si lasti YouTube platformo. Lani je Šved tudi podpisal pogodbo s platformo DLive, a ta je trajala samo nekaj mesecev in očitno je denarcev za daljše sodelovanje zmanjkalo.

YouTube se je tako nedavno odločil, da Šveda le podpiše in te dni sta oba polna sladkih besed glede drug drugega. Koliko denarja je bilo v igri seveda verjetno ne bomo nikoli izvedeli, a zagotovo so številke ogromne. PewDiePie je od ustanovitve svojega kanala leta 2010 nabral že preko 25 milijard ogledov in ima trenutno na YouTubu 104 milijonov naročnikov.

YouTube je še izjavil, da PewDiePie zaradi te pogodbe ne bo deležen nekega posebnega tretiranja. Če bo kršil njihov pravilnik, ga čaka enaka kazen kot ostale uporabnike, v kar nekako dvomimo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime